pieczone brokuły
Pokroiłam, upiekłam, obrzuciłam cytryną, orzechami i parmezanem i stwierdziłam,
że pieczone są po prostu najlepsze! Soczyste, pełne smaku. Idealne jako dodatek do lunchu, obiadu
że pieczone są po prostu najlepsze! Soczyste, pełne smaku. Idealne jako dodatek do lunchu, obiadu
albo w formie samej przekąski i na zimno i na ciepło. Na dodatek w całym domu tak pięknie pachnie, gdy 'siedzą' w piekarniku, ech...
Potrzebujemy:
brokuły
oliwa
sól, pieprz
cytryna
opcjonalnie parmezan i prażone orzechy pinii lub nerkowca
Przygotowanie:
Brokuły kroję w różyczki, łodyg nie wyrzucam, te je wykorzystuje, układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiam oliwą, dodaję trochę soli i pieprzu. Piękę przez jakieś 20 minut temp. 190 stopni.







Komentarze
Prześlij komentarz