Grillowo: parma ananas
Chyba każdy z nas uwielbia grillować, jedzenie pod chmurką, zawsze ogromny apetyt, a na ruszcie standardowo karkówka i kurczak :-) Czemu nie urozmaicić sobie tego menu? Są osoby, które nie przepadają za połączeniem mięsa z owocami, choć moim zdaniem to szczęśliwsza para :D
Moja propozycja na dziś to ananas zawinięty w szynkę parmeńską. Oczywiście szynkę można zastąpić boczkiem, ja wybrałam wersję bardziej dietetyczną.
Przyrządenie jest bardzo proste, wszystko jak na zdjęciu. Ananasa należy oczywiście obrać, następnie pokroić wzdłuż tak, żeby pozostawić ten wdzięczny 'pióropusz'. Następnie owijamy szynką lub boczkiem i kładziemy na ruszt.
Efekt? słodko, lekko słono i mega soczyście!!!!!! Jednym słowem można poczuć LATO :-)
Moja propozycja na dziś to ananas zawinięty w szynkę parmeńską. Oczywiście szynkę można zastąpić boczkiem, ja wybrałam wersję bardziej dietetyczną.
Przyrządenie jest bardzo proste, wszystko jak na zdjęciu. Ananasa należy oczywiście obrać, następnie pokroić wzdłuż tak, żeby pozostawić ten wdzięczny 'pióropusz'. Następnie owijamy szynką lub boczkiem i kładziemy na ruszt.
Efekt? słodko, lekko słono i mega soczyście!!!!!! Jednym słowem można poczuć LATO :-)






Komentarze
Prześlij komentarz