Grillowo: sakiewki pasta italiano
W samym środku wakacji podzielę się z Tobą kolejnym pomysłem na grillowe spotkania. Zawsze na ruszcie goszczą różnego rodzaju mięsiwa, warzywa, ewentualnie grzanki, znajdzie się trochę sałatek i dipów... A może by tak urozmaicić to menu o trochę makaronu? Moim zdaniem strzał w dziesiątkę! Ciekawie podany jako dodatek do grillowanego kurczaka czy rybki będzie idealny!
Sakiewki można tak naprawdę wypełnić czym się chce. Ja proponuję spaghetti w sosie pomidorowym z dodatkiem cebuli, czosnku i bakłażana, zapieczone z serem, wykończone pomidokiem koktajlowym.
Składniki:
cebula
2,3 ząbki czosnku
bakłażan
makaron spaghetti
krojone pomidory (mogą być z puszki)
pomidory prasowane
zioła (bazylia, oregano)
sól, pieprz
coś do osłodzenia sosu (ja dałam syrop klonowy, może być miód, cukier, etc.,)
ser tarty mozarella
pomidorki koktajowe
papier do pieczenia
folia aluminiowa
sznurek bawełniany
Taką sakiewkę można włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 minut lub na grilla, ale jeśli wybieramy tą drugą opcję, to zalecam dodatkowo owinąć ją w folię aluminiową jak poniżej
Udanego grillowania!!!

















Komentarze
Prześlij komentarz